Terredora Di Paolo

Terredora Di Paolo stāsts ir Valtera un viņa ģimenes portrets ar visām viņa dzimtenes krāsām un tās strādīgajiem un patiesajiem cilvēkiem.

 

Itālijas dienvidi ir viens no interesantākajiem vīna apgabaliem pasaulē. Kampānijā, it īpaši Irpinijas apakšreģionā, tiek ražoti vīni no tādām vietējām vīnogu šķirnēm kā Aglianico, Fiano, Greco un Falanghina, kurus var salīdzināt un tie var konkurēt ar labākajiem vīniem pasaulē.

Kopš 1978. gada Terredora Di Paolo ir Kampānijas vīna kultūras galvenais spēlētājs. Apvienojot pieredzi un tradīcijas, darītava savos vēsturiskajos, vietējos vīna dārzos ir ieviesusi modernas inovācijas, tehniskas zināšanas un komandas darbu, kas veltīts tam, lai cienītu un veicinātu atgriešanos pie tradicionālās vīnkopības, kas ir viskvalificētākā tradīcija.

 
terredora3.png

Vīna darītava atrodas apburošajā Serras ainavā Montefusco, Avellino provincē, kas ir kalnainākā no pieciem Kampānijas rajoniem. Celta uz grēdas, kas atdala Sabato upes ieleju no Kaloras, darītavas arhitektūra ir funkcionāla tajā iesaistītajiem darba procesiem jeb vīna darīšanai, tomēr bieži tā pārvēršas par jauku ikgadējo vīna pasākumu pieņemšanas vietu.

 
terredora 11.jpg

Loggia della Serra Greco di Tufo DOCG- lauka zieds

 

Vīnogu šķirnes: 100% Greco

Produkcijas zona: ģimenei piederoši vīna dārzi Montefusco

Augsnes tips: kaļķaina, grants augsne ar noskalojumiem, 60 metri virs jūras līmeņa

Vīna darīšanas process: vīnogas tiek novāktas oktobra beigās pateicoties vīna dārzu augstumam. Nogulsnes nogremdē un fermentē ar izvēlētiem raugiem nerūsējošā tērauda tvertnēs vēsā temperatūrā. Nogatavināšana notiek uz nogulsnēm vairākas nedēļas.

 
 

Krāsa: garais nogatavināšanas laiks nodrošina izcilu, dziļu zeltainu krāsu ar zaļganām nokrāsām.

Smarža: elegants un līdzsvarots ar intriģējošām balto ziedu, citrusaugļu, bumbieru un ābolu smaržām, ko pārklāj smalka medus un patīkamas minerālu notis

Garša: smalkais skābums labi sajaucas ar bagātīgo buķeti un garo minerālu un augļu pēcgaršu.

Gastronomiskā saderība: vēžveidīgie, grilētas zivis, bifeļpiena mocarella, Taizemes karija ēdieni, lasis, jūras asaris, grilēts tuncis un vista citronu marinādē.