Suavia

“Mēs vēlamies jums pastāstīt par mūsu zemes maģiju: augstie kalni, ziedošo pavasaru svaigums, koku miers, dedzinošais vasaras saulriets, vulkāna vara. Tas viss ir tur - Suavia vīna pudelē.”

- Tessari ģimene

 

Savos vīna dārzos tiek audzētas divas vietējās Soave šķirnes: Garganega un Trebbiano di Soave. Divas balto vīnogu šķirnes, kas gadsimtiem ilgi ir augušas reģiona kalnos, kurus ģimene labi iepazinusi. Vīnogulāji- dzīvas liecības senām tradīcijām, kas jāsaglabā. Pirms vairākām paaudzēm stādīti, tie ir vairāk nekā 70 gadus veci un ir visu paaudžu grūti nopelnītais mantojums.

suavia9.jpg

Monte Carbonare -

zemes garša vīna glāzē

 

Monte Carbonare vīna dārzos vīnogulāju saknes sniedzas dziļi melnajā zemē- vulkāna zemē. Tas vīnam dod tā īpašo personību- patiesu, ar asām minerālu niansēm. Tas garšo pēc lietus, kas atsitas pret mitriem melniem akmeņiem, tas smaržo pēc apvidus, kas tik tikko saņemis pirmās lietus lāses.

Klasifikācija: Soave Classico DOC

Vīnogu šķirne: 100% garganega

Labākais lietošanas periods: izcils pirmajos gados, tomēr saglabā
savas īpašības arī vēlāk

Smarža: jūtami dzeltienie ziedi, eksotiskie augļi un baltais persiks
savienojumā ar dūmu un kūdras aromātiem

Buķete: sulīgi augļi, aromātiski augi un mandeles, akcentēts ar minerālainību
un kraukšķīgu skābumu, nobeigums ir sauss un noturīgs

Gastronomiskā saderība: dažādi zivju ēdieni, dārzeņu un trifeļu risotto. Lielisks ar vidēji nogatavināties govs piena sieriem. Saderība ar ēdieniem no Veneto reģiona- grauzdiņiem ar sālītu mencu, astoņkāja salātiem ar kāposties un lēcām, risotto ar nātrēm, tagliatelle ar foreli un sparģeļiem, grilētām zivīm, Monte Veronese DOP vidēji nogatavinātiem sieriem