Lis Neris

Gorizio ir pirmā Itālijas pilsēta, kas sveicina Isonzo upi, kas līkumo sākot no Slovēnijas. Plūstot uz dienvidiem, upe šķērso burvīgus laukus, kas ir izvietoti starp maziem ciematiem, baznīcu torņiem un vīna dārziem, kur šo vietu dzīves ritma īpašais gars pārspēj laika plūdumu tā tradicionālajā nozīmē.

 

Lis Neris ražo augstas kvalitātes baltvīnus Friuli reģiona nogāzēs kopš 1879. gada, un to dara ņemot vērā regulārus vīna dārzu mērījumus, kā arī nemainīgi pievēršot uzmanību inovācijām.

 
lis neris 6.jpg

“Piecas manas ģimenes paaudzes ir kaislīgi strādājušas, lai palīdzētu izveidot un attīstīt vienu no Friuli reprezentatīvākajiem vīna īpašumiem. Pagrieziena punkts vīna darītavas vēsturē bija 1981. gads. Tas bija gads, kad mēs ieviesām jaunu pieeju ražošanai, kuras mērķis ir uzlabot kvalitāti.”

- Alvaro Pecorari

 
lis+neris+8.jpg

Fiore di Campo Cuvèe - lauka zieds

 
 

Cīņa starp Friuli reģionu un Ungāriju par Tocai nosaukumu un tiesībām ilgst jau 15 gadus. Šobrīd Ungārija ir uzvarētāja, kas nozīmē, ka tikai Itālijas robežās Tocai vīns drīkst būt izlaists ar etiķeti Tocai Friulano. Ārpus robežām vīns drīkst būt nosaukts par Friulano.

Jau no pirmssākumiem vīna darītava nolēma savu Tocai vīnu saukt par Fiore di Campo, kas bijusi personalizēta izvēle, tieši tāpat kā pati etiķete un sākotnējais mērķis- ražot vīnu, kura pamatā ir Tocai vīnogas, bet to papildināt ar vīnogām, kas palīdz veidot vīnu kompleksāku un dziļāku tā aromātos, atsvešinoties no tradicionālā. Rezultāts ir Fiore di Campo vīns no Tocai Friulano, Sauvignon Blanc un Riesling vīnogām.

 
 
lis+neris+12.jpg

Vīnogu šķirnes:

Tocai Friulano, Sauvignon Blanc, Riesling

Produkcijas zona: San Lorenzo, Gorizia

Augsnes tips: kaļķaina, grants augsne ar noskalojumiem, 60 metri virs jūras līmeņa

Fermentācijas process: nerūsējošā tērauda tvertnēs temperatūrā no 20 līdz 22°C. Nogatavināšana notiek uz smalkām nogulsnēm tajās pašās tvertnēs astoņus mēnešus, tās bieži maisot. Pēc ievietošanas pudelēs, vīnu tur pagrabos pirms tas tiek laists pārdošanā

Smarža: dziļi, tropiski aromāti

Gastronomiskā saderība: daudzveidīgi, dažāda tipa ēdieni