La Scolca

La Scolca vīna darīšanas kultūra ir ļāvusi ar cieņu izturēties pret katra vīnogulāja izcelsmi, kur katrs vīna dārzs tiek pārvaldīts ar datorizētu vadības sistēmu, tas novērš ražas sajaukšanos no dažādām vietām teritorijā.

 

Visi La Scolca Gavi vīni tiek ražoti ar Cortese vīnogām no dažāda vecuma vīna dārziem: vīns Villa Scolca nāk no 20 gadus veciem vīna dārziem un vīns Gavi dei Gavi Etichetta Nera nāk no 60 gadus veciem vīna dārziem.

Uzņēmums vienmēr ievēro vienu un to pašu principu- lielisks vīns dzimst vīna dārzā, un tieši tāpēc tur jāveic visrūpīgākais un skrupulozākais darbs. Apgriežot, retinot, un, ja nepieciešams, vīnogas novācot zaļas. Gada ražas daudzums ir ierobežots un tam vienmēr jābūt saskaņā ar DOCG kvalitātes garantijas noteikumos noteikto.

la scolca11.jpg

Gavi dei Gavi® Etichetta Nera- klasika augstākajā līmenī

 

Šis prestižais Gavi dei Gavi® tiek darīts ar vislielāko cieņu pret dabu, sākot no vīnogulāju apgriešanas līdz pat ražas novākšanai, veicot stingru un rūpīgu atlasi 
vīna dārzos, kuru vecums pārsniedz 60 gadu, ķekaru pēc ķekara tiek iegūtas neatkārtojamas vīnogas. Pēc tam vīna darītavā, meistaru piesardzīgā vadībā, pielietojot senas vīna darīšanas tradīcijas, kas tikušas piekoptas vairāk nekā 80 gadus, dzimst nepārspējams Gavi vīns, paraugu paraugs.

Iegūtā maksimālā kvalitāte, kas izpaužas kā dzīva un intensīva, harmoniska un līdzsvarota smarža un garša, piedāvā pārsteidzošu svaigumu un veselumu. Laika gaitā vīna aromātos un garšā parādās mandeļu, lazdu riekstu un krama notis.

 
la%2Bscolca%2B4.jpg

Klasifikācija: Gavi DOCG / sauss gaišais vīns

Vīnogu šķirne: 100% cortese

Produkcijas zona: Rovereto Superiore di Gavi kalni

Labākais lietošanas periods: izcils pirmajos gados, tomēr saglabā savas īpašības arī vēlāk

Smarža: instensīva, gara, noturīga, no augļainas sākumā līdz ziedu aromātiem tās attīstības beigās

Garša (palete): tipiska, krāšņi akcenti, mandeļu un lazdu riekstu notis noslēgumā

Gastronomiskā saderība: piemērots jebkurai ēdienreizei, tomēr lieliski saderēs ar zivīm, jūras veltēm un vēžveidīgajiem, kā arī ar balto gaļu. Var baudīt kā aperitīvu vai pēc vakariņām.