Corte Sant’Alda

Vīna kvalitāte un tā īpašības ir ikdienas lēmumu rezultāts.

 

Šajā darītavā nekas netiek atstāts nejaušības vai pārmērīgas iejaukšanās rokās, sākot no zemes apstrādes, vīnogulāju stādīšanas, līdz brīdim, kad vīns tiek pildīts pudelēs. Tad sasaistīšanās ar dabu un tehnoloģijām ir būtiski elementi, lai saprastu un novērtētu vīna sensorās īpašības, kuras nav saistītas tikai ar tradicionālajiem parametriem, bet arī sajūtu līmenī.

 
corte sant alda 4.png

Katrs Corte Sant’Alda vīns nāk no kāda konkrēta vīna dārza, kur izvēlēta tiek teritorija, vīnogu šķirne, vīnogulāju vecums un to audzēšanas veids, lai šis kopums veidotu vīnu un nodrošinātu precīzi definētu kvalitāti. Visas vīnogas ir bioloģiski audzētas un tām ir Demeter sertifikāts, un tās tiek novāktas ar rokām piemērotā gatavības brīdī, kas nozīmē, ka vīna dārzu nenovāc vienā reizē, bet gan rūpīgi tam iet cauri vairākas reizes, lai nogrieztu tikai tos ķekarus, kas optimāli nogatavojušies.

 
corte sant alda 10.jpg

Valpolicella DOC Ca’ Fiui- kalnu nogāzes atspulgs

 

Ca’ Fiui ir kalna nogāze, kas pazīstama kopš seniem laikiem, tur, starp vīnogulājiem un olīvkokiem, Corte Sant’Alda ierīkojusi vīna pagrabu. Saules ietekmei labi pakļauti vīna dārzi ražo nogatavojušās vīnogas, kas nodrošina šī Valpolicella vīna iespaidīgo līdzsvaru.

Corvina Grossa, Corvina Veronese, Rondinella un Molinara ir galvenās
Ca’ Fiui nogāzē audzētās šķirnes. Mainīgos daudzumos tiek izmantotas arī citas vietējās sarkano vīnogu šķirnes, piemēram, Croatina un Rossara.

corte sant alda 11.jpg

Vīnogu šķirnes: 50% Corvina Grossa, 30% Corvina, 15% Rondinella, 5% Molinara

Produkcijas teritorija: Val di Mezzane

Ražas novākšana: ar rokām tiek novāktas oktobra sākumā

Vīna darīšanas metode: fermentācija notiek 40 hl lielās ozolkoka mucās, tajās pašās mucās no 6 līdz 10 mēnešiem notiek arī nogatavināšana

Buķete: zīdains, elgants un nedaudz ass, ar ķiršu un aveņu aromātiem, kas izvirzas priekšplānā, jūtamas arī garšvielu, ādas un amaro garšaugu notis. Dinamisks vīns, līdzsvarots ar nogatavojušos tanīnu, maigu, nobriedušu augļu un garšvielu nobeigumu

Gastronomiskā saderība: lieliski piemērots dažādiem pastas ēdieniem un picām