Bader Mimeur

Kopš 17. gadsimta Bader-Mimeur ģimene jau vairāk nekā desmit paaudzēs apsaimnieko Chassagne-Montrachet vīnogu dārzus un īpaši Côte de Beaune teritoriju.

 

Darītava ir par aizrautību un tiekšanos pēc labākā, lai dotu kvalitatīvāko produktu saviem klientiem no visas pasaules. Konkrētāk, tas attiecas uz vīnogulājiem, kuri tiek rūpīgi uzraudzīti, vadoties pēc ilgtspējīgiem procesiem, kas ļauj pēc iespējas samazināt apstrādes produktu izmantošanu, kā arī nodrošināt dabīgu fermentāciju un vīna nogatavošanos kvalitatīvās ozolkoka mucās.

bader mimeur 2.png

Côte d’Or dienvidu daļa tiek ietekmēta ar klimatu, kas raksturīgs Vidusjūras, Atlantijas okeāna un kontinentālajai zonai. Vēji atnes karstus vai aukstus laika apstākļus, bet lielākajā daļā gadījumu vīnogu audzēšanai nepiemērotus laika apstākļus šie vēji aiznes prom, un rietumu pusē esošais kalns veido pateicīgu dabisko barjeru.

 
bader+mimeur+10.jpg

Meursault “Les Clous” 2011- kalnu nogāzes atspulgs

 
 

Vīnogu šķirne: 100% Chardonnay

Produkcijas teritorija: Val di Mezzane

Ražas novākšana: ar rokām tiek novāktas oktobra sākumā

Krāsa: gaiša zeltaina krāsa, kas atstaro zaļu

Smarža: krama, balto augļu un ziedu aromāti, apdedzināta koka notis

Garša: bagātīga buķete, ko stimulē izteiksmīga minerālu un citrusaugļu mizu klātbūtne, nobeigums ir noturīgs

Gastronomiskā saderība: lieliski piemērots kā aperitīvs ar garnelēm vai austerēm, vai ar foie gras, ar mīdijām saldā krējuma mērcē, Burgundijas gliemežiem, jūras ķemmītēm, laša carpaccio, mīksti vārītu olu kukurūzas salātos, sparģeļiem, svaigu kazas sieru